Pastoor Louis Cordewener 50 jaar priester

21742

Hij mag dan met emeritaat zijn, maar van stoppen wil pastoor Louis Cordewener nog niets weten. De em-pastoor vierde zondag zijn gouden priester jubileum.

Dat vond plaats in de parochiekerk van de H. Jozef in Doenrade. Komend weekend worden de jubileumfestiviteiten voortgezet in Brunssum en in Oirsbeek. Ook in deze plaatsen was Cordewener (1942) jarenlang pastoor.

Na zijn priesterwijding in 1968 ging hij aan de slag als kapelaan in de parochie H. Hart van Jezus in Nieuwenhagerheide. In 1980 stuurde het bisdom hem naar H. Familieparochie in Brunssum om daar pastoor te worden. Daar bleef hij tot 1992. Toen ging Louis Cordewener naar Voerendaal. In 2001 richtte hij zijn pijlen op Oirsbeek en Doenrade.

Na een imposante loopbaan ging Louis Cordewener in 2012 met emeritaat. Tijdens het 44-jarige priesterschap was hij niet alleen in de kerk te vinden. Voetbal was altijd een geliefd spelletje. Zo stond de geestelijke regelmatig op de doellijn. Ook voor veel carnavalsvierders is hij geen onbekende. Zo nam hij deel aan carnavalsoptochten en was hij initiatiefnemer van veel carnavalsmissen.

In Doenrade werd zondag uitgebreid stilgestaan bij het gouden priesterjubileum. Na de feestelijke eucharistieviering werd de jubilaris onder begeleiding van de schutter naar de receptie gebracht.

Kijk hier naar een fotoverslag van het priesterjubileum van pastoor Louis Cordewener in Doenrade >>

 

21743

foto (c) LOO-tv | Jo Schoonbrood

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019