Parfumfabriek Kerkrade maakt nu desinfectiemiddel

29384

Het bedrijf Next Generation Perfumes in Kerkrade heeft de productie van parfum op een laag pitje gezet om desinfectiemiddel te maken. 

Directeur Dave Roemgens laat aan ZO-NWS weten dat het idee uit nood geboren werd.

"We zijn op zoek gegaan naar een manier om van Next Generation Perfumes een dienstverlenend bedrijf te maken, zodat we geopend konden blijven indien het kabinet zou kiezen voor een algehele lockdown. Daaruit is het plan voortgekomen om de afvullijnen van de parfum voor een groot gedeelte stop te zetten en die lijnen te gebruiken voor desinfectiemiddel", zegt Roemgens.

Het bedrijf heeft ook een vestiging in China en werd dus al eerder geconfronteerd met het coronavirus. In december ging de afdeling in Azië vanwege een algehele lockdown in het land vier maanden dicht. Dat heeft grote consequenties gehad voor het bedrijf. Zo werd er tijdens de hoogtijdagen van het moederdagseizoen bitterweinig geproduceerd.

De parfumfabriek maakt sinds halverwege maart desinfectiemiddel in de vorm van sprays, gels en oppervlaktereinigers. Dagelijks worden er tussen de 40.000 en 50.000 desinfectieartikelen geproduceerd. Inmiddels levert Roemgens aan bedrijven in Oostenrijk, Duitsland en Nederland.
 

 

 Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

Weerfoto mei

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019