Parade 2016 komt geld tekort

15966

De organisatie van de Parade Brunssum 2016 komt naar verwachting enkele tienduizenden euro's tekort. Dat is vooral veroorzaakt door extra maatregelen die genomen moesten worden vanwege omwonenden.

Volgens Jack van Oppen van de Parade-organisatie moesten extra geluidwerende voorzieningen aangebracht worden. Ook was de horecaomzet lager dan begroot omdat het paviljoen en de bar eerder dicht moesten. Daarnaast leverde ook de optocht minder omzet op.

Volgens Van Oppen komt het tekort uit op een bedrag van tussen de 30.000 en 60.000 euro. Een precies bedrag is nog niet bekend omdat er nog subsidies binnen moeten komen.

De gemeente is van plan bij te springen en een subsidie van 85.000 euro te verstrekken. Dinsdag neemt de raad een besluit.

In 2008 sloot de Parade Brunssum af met een verlies van meer dan 3 ton, maar dat was onder een ander bestuur.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019