Pand buurtsupermarkt maakt plaats voor appartementen

27096

De voormalige winkel en woning van de familie Garritsen aan de Kloosterlaan in Schinveld wordt omgebouwd tot vier appartementen. Dat blijkt uit de agenda van de komende raadsvergadering in Beekdaelen.

Het ombouwen van de voormalige supermarkt bleek toch lastiger te zijn dan gedacht. De gemeenteraad moest een speciale procedure starten omdat de appartementen in eerste instantie in strijd zijn met het geldende bestemmingsplan. 

Zo zou het wel mogelijk zijn om vier grondgebonden woningen aan te leggen. Omdat op de plek van de winkel en woning vier geschakelde appartementen komen moet de gemeente een ontheffing geven.

Ambtenaren van de fusiegemeente zijn van mening dat de bouw van vier appartementen op deze plek mogelijk is. Op het achterliggende grondstuk worden vier garages voor de bewoners gebouwd.

weerfoto oktober

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019