Paarden omgekomen bij brand in manege

Bij een grote brand in een manege aan de Passartweg zijn tien paarden om het leven gekomen. Elf andere paarden konden in de nacht van zaterdag op zondag worden gered.

De brand werd tegen 0.30 uur ontdekt en de brandweer sloeg meteen groot alarm. Blusvoertuigen uit de hele omgeving spoedden zich naar de manege. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de opslag met hooi en stro. Ook de hoeve aan de voorzijde bleef bespaard.

De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. Die trok in de richting van Treebeek. De brandweer adviseerde om ramen en deuren te sluiten.

Volgens een woordvoerder valt over de oorzaak van de brand nog niets te zeggen. Onderzoek moet dat uitwijzen, maar vanwege de omvang van de brand kan dat mogelijk niet meer achterhaald worden.

Eigenaren van paarden kwamen massaal naar de manege om hun dieren te redden. Sommigen werden overmand door emoties.

 

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

weerfoto februari

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019