Taken JFC overgedragen aan Defensie

7164 Op het Navo hoofdkwartier in Brunssum werd donderdag de overdracht van enkele taken aan Defensie ondertekend. Dat was nodig nadat duidelijk was geworden dat de Navo het Joint Force Command Headquaters in Brunssum handhaafde en zelfs een aantal extra taken aan de basis toekende.

Defensie is sinds donderdag verantwoordelijk geworden voor onder andere de infrastructuur, veiligheid en familie-support van de basis in Brunssum.

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp tekende namens Defensie het verdrag. De overdracht van verantwoordelijkheden vindt op meerdere hoofdkwartieren plaats en is het gevolg van de veranderde structuur van de Navo. Bij de ondertekening waren ook diverse burgemeesters uit de regio aanwezig.

Burgemeenster Luc Winants laat op de website van de gemeente Brunssum weten blij te zijn met het behoud van de basis. Zeker als gekeken wordt naar de economische impact en het aantal indirecte banen waar de basis voor zorgt.

 

[[wysiwyg_imageupload::]]foto © LOO-tv | JFC HQ Brunssum

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019