Oudste inwoner van Limburg overleden

De oudste inwoner van Limburg is zondag overleden. Annie Höller-Ophelders uit Landgraaf is 107 geworden.

Zij woonde de laatste jaren in zorgcentrum Dokter Calshof in Landgraaf. Tot op hoge leeftijd was zij nauw betrokken bij het sociale leven in Schaesberg. Zij nam zelfs tot haar 87e ieder jaar deel als einzelgänger deel aan de optocht in Schaesberg. Tot haar 97e kookte zij dagelijks voor haar broers, zus en een nicht.

Daarna verhuisde zij naar een verzorgingshuis in Kerkrade. Hier werd zij ernstig ziek maar krabbelde weer op. Sindsdien genoot zij van elke dag.

Wie nu de oudste inwoner van Limburg is, is niet bekend. De onlangs 105 jaar geworden Helena Santing-Krikken uit Brunssum is in elk geval de oudste inwoner van Parkstad.