Opslag plastic moet 31 maart leeg zijn

28123

De provincie heeft de firma Bontrup nog tot 31 maart de tijd gegeven om een eind te maken aan de illegale opslag van plastic in Brunssum. Op een bedrijventerrein aan de Kranenpool ligt bijna 3 miljoen kilo pdm-afval opgeslagen.

In eerste instantie had de opslagplaats al in oktober van het afgelopen jaar leeg moeten zijn. Dat bleek echter niet haalbaar omdat er nergens capaciteit was op het plastic, de metalen en de drankpakken te verwerken of op te slaan. Nu is die mogelijkheid er wel en worden wekelijks balen afgevoerd.

De Provincie heeft het plan van aanpak van het bedrijf goedgekeurd, meldt de Limburger. Bontrup heeft ook enkele aanpassingen op het terrein gedaan om de brandveiligheid te verbeteren en de overlast voor de omwonenden te beperken.

Bewoners en ondernemers uit de nabijgelegen wijken Schuttersveld, Egge en Bouwberg klagen al jaren bij de gemeente over de grote overlast van vliegen en stank die veroorzaakt wordt door de opslag en verwerking van het plastic-afval.

 

Weerfoto januari

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019