Oppositie tegen benoeming wethouder

27092

De benoeming van wethouder Bart Smeets in Landgraaf verliep donderdag niet zonder slag of stoot. De oppositie had zo hun vraagtekens bij de integriteit van de CDA'er.

De PvdA-fractie had namelijk enkele zaken gehoord die een benoeming in de weg zou kunnen staan. Deze waren ook in het voortraject al gedeeld met de gemeente.

Het integriteitsonderzoek van bureau Bing leverde geen bezwaren op voor de benoeming van Smeets. Omdat er ogenschijnlijk niets met de info gedaan is heeft de PvdA geen vertrouwen in het raport. Daarom stemde de fractie  niet inmet de b enoeming. De overige oppositiepartijen volgden het voorbeeld van de PvdA. 

Met 16 van de 24 stemmen werd Bart Smeets uiteindelijk toch gekozen als opvolger van Marlies Dreissen. Zij gaf haar wethouderszetel op nadat een privé-kwestie over een vergunningaanvraag tot politieke vragen leidde.

 

weerfoto oktober

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

¬© ZO-NWS   2019