Oppasouders baby Fabian opnieuw opgepakt

24450

De twee oppasouders die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van baby Fabian in Brunssum zijn dinsdag opnieuw opgepakt. Zij zitten vast, bevestigt woordvoerster Ingrit Reuterink van het OM tegenover ZO-NWS.

De 34-jarige man en 32-jarige vrouw worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. "Aanleiding voor deze nieuwe arrestatie is het definitieve rapport van het NFI naar de toedracht hoe de baby om het leven is gekomen. Over de inhoud van dit nieuwe rapport doen we nu geen uitspraken", zegt Reuterink.

De vijf maanden oude baby Fabian kwam in oktober 2017 om het leven na een bezoek aan zijn oppasouders in de Bongardstraat in Brunssum. De doodsoorzaak bleek hersentrauma te zijn, maar tot voor kort was de precieze toedracht hoe dit kon gebeuren niet bekend bij het OM. De twee oppasouders werden toentertijd meteen als verdachten aangemerkt en in de cel gezet maar na enige tijd kwamen zij weer op vrije voeten.

Tijdens de verhoren door de recherche hebben zij altijd ontkend ook maar iets met de dood van de baby in hun woning te maken te hebben gehad. Zij zullen naar verwachting nu, nadat zij wederom zijn gearresteerd, opnieuw aan de tand gevoeld gaan worden als gevolg van de conclusies van het NFI in het rapport.

 

weerfoto augustus

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019