Opnieuw meer geld nodig voor afkoppelen regenwater Voerendaal

28871 De gemeente Voerendaal moet voor de tweede keer het uitvoeringsbudget voor het afkoppelen van regenwater verhogen. Voor het project dat vorig jaar van start ging is de ambtelijke organisatie wederom door de uitvoeringskosten heen.

Toen vorig jaar bleek dat er te weinig geld op de plank lag om de aanvragen van particulieren af te handelen, trok het college 15.000 euro extra uit. Dat is nu ook op en om de komende aanvragen af te kunnen handelen is nog eens ruim 17.000 euro nodig.

De regeling voor het afkoppelen van regenwater op het riool is in Voerendaal een groot succes. Van de 39 aanvragen zijn er 21 inmiddels afgerond. Ongeveer de helft van het subsidiebudget is nog beschikbaar.

Door het afkoppelen van het regenwater blijft er meer capaciteit in het rioolstelsel. Daarmee wordt wateroverlast voorkomen. De regeling geldt tot en met 2021.

 

weerfoto oktober

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019