Openluchttheater krijgt overkapping

27320

De gemeente Brunssum heeft woensdag de plannen gepresenteerd van de overkapping van het openluchttheater. Het project gaat een half miljoen euro kosten, maar is een al lang gekoesterde wens van de gemeente.

De overkapping is nodig om ook bij slechter weer de voorstellingen te kunnen laten doorgaan. Nu moet bij regenweer telkens uitgeweken worden naar de Brikke Oave.

Het ontwerp, een bladvorm dak over de tribune en het podium, is tot stand gekomen door een samenwerking tussen een architect, een adviesbureau en enkele bouwingenieurs. Aan weerszijden komen poorten zodat het kan worden afgesloten.

Voor de aanvang van de Parade in 2020 moet het klaar zijn. De provincie Limburg draagt de helft van de kosten van de overkapping.

Kijk hier naar een fotoverslag van de bekendmaking van de plannen voor de overkapping in het Vijverpark. >>

 

27319 Maquette van de overkapping van het openluchttheater. Foto (c) ZO-NWS | Anja Timmers

 

weerfoto oktober

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019