'Opa Cees' viert honderdste verjaardag

De hele buurt was uitgelopen om de 100-jarige "Opa Cees" uit Brunssum te feliciteren met zijn verjaardag. Hij was eerder met een smoes weggelokt en wist niets van deze aangename verrassing.

Martin Hurkens kwam zingen en de buurtvereniging had cadeautjes meegebracht, evenals burgemeester Wilma van der Rijt. Omdat zingen niet mocht werd er "Lang zal hij leven" geklapt. Aanwezigen mochten wel meeneuriën van de burgemeester.

Cees van Breugel zag honderd jaar geleden het levenslicht in Heemstede waar hij na de lagere school de MULO bezocht. In de oorlog werd hij te werk gesteld in Duitsland en moest in een fabriek in München werken. Na drie weken zag hij kans weg te komen en kwam ondergedoken te zitten in een klooster in Arcen. Daar werkte hij met andere onderduikers op het land. Na de oorlog verbleef hij er nog een paar jaar en kwam daarna in Brunssum terecht om te werken.

In eerste instantie als schilder en daarna werd hij bode bij de gemeente. Hij werkte voor burgemeester Quin en Hoogland. In zijn vrije tijd voetbalde hij graag. Hij trouwde een Waubachse waarmee hij vier kinderen kreeg en trotse opa van een kleindochter.

Kijk hier naar een fotoreportage van het bezoek van de burgemeester aan de 100-jarige Cees van Breugel >>

31261 foto (c) ZO-NWS | Anja Timmers

weerfoto oktober