Ook tweede kwalificatie gewonnen

Romée Leuchter uit Schinveld is met de Oranjeleeuwinnen O19 weer een stapje dichter bij het EK in Schotland. Het team won zaterdag de tweede kwalificatiewedstrijd tegen Rusland.

De Nederlandse ploeg ging fel van start en dankzij een goede voorzet van de Schinveldse spits kon Kirsten van de Westeringh de bal al na twee minuten in het doel van de Russen trappen. Daarna volgden over en weer nog kansen. Maar deze stuitten aan beide kanten op goede reddingen van de keepsters.

Coach Jessica Torny sprak na afloop van een lelijke wedstrijd, maar is blij met de overwinning. Nederland staat nu eerste in de poule met 6 punten uit twee wedstrijden.

Dinsdag staat het laatste kwalificatieduel op het programma. Dan nemen de dames het in Uden op tegen IJsland. Torny wil dan wel meer inzet zien van de dames, zei ze in een reactie.