Ook tieners Belgisch Limburg bij TVK

Voortaan mogen ook tieners uit Belgisch Limburg meedoen aan het Tiener Vastelaovend Kónkoer (TVK). Dat heeft de organisatie van de carnavalsliedjes wedstrijd besloten. Het TVK vindt zijn oorsprong in Doenrade.

Tien jaar geleden vond de destijds 12-jarige Melanie Jennes uit Doenrade dat er ook een leedjeskonkoer voor tieners moest komen. Er was toen al het LVK voor volwassenen en KVL voor kinderen.

Grenzen verleggen, is de gedachte achter de uitbreiding naar Belgisch Limburg. "Vastelaovend is niet alleen van Nederlands Limburg, Vastelaovend is van iedereen. Uiteraard zijn het de tieners die het voorbeeld geven om rood, geel en groen buiten de lijntjes te kleuren", zegt Melanie Jennes die inmiddels haar vader assisteert bij de organisatie.

Tieners uit Nederlands én Belgisch Limburg kunnen voor de jubileum editie van het TVK inschrijven. Die is op 25 januari 2020 in Steyl.