Ook rijksprojecten hebben last van stikstofwetgeving

27074 Door de stikstofuitspraak van de Raad van State komen ook enkele projecten van Defensie in Brunssum en Eygelshoven tot een halt. Volgens RTL Nieuws is het werk aan de Hendrik van Nassau-Ouwerkerkkamp in Brunssum stil gelegd.

Dat zijn de gebouwen van JFC aan de Rimburgerweg. In Eygelshoven zouden er aanpassingen gedaan worden aan de POMS-site waar legermateriaal van de VS wordt bewaard en onderhouden.

Dat zijn overigens niet de enige projecten van het Rijk die op dit moment niet verder gaan. In totaal gaat het in Nederland om 127 projecten op het gebied van infrastructuur, defensie en energie.

De Aannemersfederatie Bouw en Infra Nederland waarschuwt voor de problemen die onstaan nu bedrijven in de bouw en infrastructuur worden geconfronteerd met het niet doorgaan van bouwprojecten en het niet aanleggen van wegen.

Ook voor boeren wordt het vaak lastig hun bedrijven uit te breiden of aan te passen.

Voorheen kreeg een project een vergunning als duidelijk was dat er na de werkzaamheden een duidelijke afname van stikstof in de omliggende natuur gerealiseerd werd. Volgens de Raad van State wordt de natuur onvoldoende beschermd door beloftes en aannames over de uitstoot van stikstof.

weerfoto september

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019