Ook preventieve dwangsom bomenkap van tafel

20770 De Raad van State heeft woensdag ook de preventieve dwangsom, die de gemeente Onderbanken aan de Minister van Defensie had opgelegd, van tafel geveegd. De gemeente eiste 10.000 euro per illegaal gekapte boom in het zogenaamde Awacs-bos.

De preventieve maatregel die in juli 2015 werd opgelegd is volgens de rechter echter niet van toepassing omdat er geen dreiging was. De minister zei toen geen bomen te zullen kappen zonder daarvoor de benodigde vergunning aan te vragen. Eerder kwam de rechtbank in Maastricht tot een gelijke conclusie.

In het bosgebied In de Roet werden in 2006 al zes hectare bos met de grond gelijk gemaakt. Om een veilige invliegfunnel voor de Awacs-toestellen te behouden moeten er volgens Defensie nog enkele bomen gekapt worden.

De minister heeft aangegeven te onderzoeken of er ook vergunningsvrij enkele bomen gekapt kunnen worden. Als dit echter niet mogelijk is zal er door het ministerie een kapvergunning aangevraagd worden bij de gemeente. De Raad van Onderbanken heeft eerder al laten weten niet mee te werken aan het verstrekken van een dergelijke vergunning.

Lees hier de volledige uitspraak van RvS over de preventieve dwangsom >>

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019