Ook brandstichting op Teverenerheide

Nog geen uur voor de grote bosbrand in Schinveld werd donderdagmiddag ook brand gesticht op de Teverenerheide. Net als in de Schinveldse bossen was ook hier sprake van drie brandhaarden.

Of er een verband is met beide branden is niet bekend. De politie zegt in beide gevallen uit te gaan van brandstichting en is op zoek naar getuigen.

De brand op de Teverenerheide woedde ter hoogte van de parkeerplaats bij Grothenrath. In Schinveld was dat aan de Heringsbosch vlak bij de Duits-Nederlandse grens.

Vanwege de droogte is men de komende dagen extra alert.

weerfoto augustus