Onrust bij Roda: Van der Luer zit thuis

26544

Binnen Roda JC blijkt het intern behoorlijk onrustig rond de persoon van Eric van der Luer. De oud-speler en clubicoon, die na enkele maanden interim-hoofdtrainer te zijn geweest dit seizoen weer aan de slag zou gaan als trainer van Jong Roda en bij de jeugdopleiding, zit thuis en werkt dus niet.
Dat bevestigt Pieter Nieuwenhuis, woordvoerder van grootaandeelhouder Mauricio García de la Vega, desgevraagd tegenover ZO-NWS.
 
De 53-jarige Eric van der Luer sprak de laatste tijd meermaals met De la Vega over zijn toekomst bij de Kerkraadse club. De Maastrichtenaar, die tijdens het laatste deel van het vorige seizoen zijn werk bij het tweede elftal en de jeugd na het ontslag van hoofdtrainer Robert Molenaar combineerde met het interim-coachschap van het eerste elftal, pakte hierna vanaf begin juli zijn oude werkzaamheden bij onder andere Jong Roda en de jeugd in Kerkrade weer op.
 
Uit onderzoek van ZO-NWS blijkt nu dat tijdens de uitvoering hiervan een
behoorlijke kink in de kabel is gekomen. Van der Luer zou het niet eens zijn met de werkzaamheden die hij moet verrichten voor het, naar verluidt, lage(re) salaris dat hier tegenover staat. "Het klopt dat Van der Luer nu thuiszit, maar meer ga ik hier nu niet over zeggen. Waarom? Zelfs dat ga ik niet vertellen", geeft De la Vega's woordvoerder Nieuwenhuis aan.
 
Ook Roda JC zelf hult zich hardnekkig in stilzwijgen, maar ontkent via een zegsman niet dat er wat aan de hand is. Mark Maas, woordvoerder van Roda, laat op zijn beurt weten dat de club "geen commentaar geeft op de kwestie-Van der Luer". De tweevoudig international, die ruim 400 wedstrijden voor Roda speelde, was zelf niet bereikbaar voor een reactie.
 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019