Ondersteuning gaat toch nog even door

De gemeente Beekdaelen komt terug op het schrappen van ondersteuning aan verenigingen. Totdat er een nieuw evenementenbeleid is worden de verenigingen behandeld zoals voor de gemeentelijke herindeling het geval was.

Diverse verenigingen en stichting uit Beekdaelen kregen de afgelopen tijd te horen dat de gemeente stopt met diverse vormen van ondersteuning bij activiteiten. Onder meer het Jongeren Initiatief Schinnen zegt daardoor in de problemen te komen met diverse activiteiten.

De vereniging in Nuth, Schinnen en Onderbanken werden tot aan de herindeling op verschillende manieren ondersteund bij evenementen. In een nieuw evenementenbeleid moet hier één lijn in gaan komen. Echter voorlopig blijft alles bij het oude heeft de fusiegemeente laten weten.