"Onderbanken nam al eerder besluit over zorgboerderij"

29566

De gemeente Beekdaelen moet meewerken aan het realiseren van een zorgboerderij aan de Heringsbosch in Schinveld. Volgens D66-raadslid Rodney Swelsen zijn door het toenmalige college van Onderbanken toezeggingen gedaan aan de initiatiefnemer.

Zorgcoach René van Leeuwen uit Geleen wil aan de rand van de Schinveldse bossen een zorgboerderij opzetten. Hij begeleidt mensen met een burn-out of angststoornissen.

Swelsen was destijds wethouder Ruimtelijke Ordening in Onderbanken. "Het college gaf toen groen licht voor de zorgboerderij als aan een aantal randvoorwaarden zou worden voldaan. Samen met een positief oordeel van de afdeling Sociaal Domein voldoet het plan nu aan alle destijds gestelde voorwaarden", zegt Swelsen. Maar Beekdaelen veegt het plan van tafel en weigert het bestemmingsplan aan te passen.

Volgens hem wordt met twee maten gemeten. Tijdens de fusie van Onderbanken, Nuth en Schinnen is afgesproken dat reeds genomen besluiten door Beekdaelen zouden worden gerespecteerd. Ook vindt hij het jarenlang ‘aan het lijntje houden’ van de initiatiefnemer afkeurenswaardig. 

 

Weerfoto mei

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019