OM in hoger beroep tegen vrijspraak huisarts

22488

Het Openbaar Ministerie is al één dag na de vrijspraak van de Brunssumse huisarts in hoger beroep gegaan. Op deze manier wil het OM een misser in de tenlastelegging rechtzetten.

De Brunssume arts werd dinsdag vrijgesproken van seksueel misbruik van een patiënt. Het misbruik werd omschreven als betasten en kon niet worden bewezen omdat de arts de vrouw onderzocht. Ook kan niet bewezen worden dat de vrouw wilsonbekwaam was. Dat de man ook seks met zijn patiënte had was niet opgenomen in de tenlastelegging en dat wordt nu gecorrigeerd.

De arts heeft tijdens de inhoudelijke behandeling toegegeven dat hij een fout heeft gemaakt omdat hij tijdens het huisbezoek seks had met de vrouw. Echter zou zij dit zelf uitgelokt hebben. Justitie had eerder 18 maanden cel geëist tegen de man.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019