Oefenpot tegen Belgische ploeg eindigt rampzalig

24731 De oefenpot tegen het Belgische KRC Genk is voor Fortuna Sittard rampzalig geëidigd. Fortuna verloor de eerste wedstrijd van 2019 met 1-0.

Daarnaast vielen ook aanvoerder Wessel Dammers en aanvaller Lisandro Semedo geblesseerd uit. Vooral voor Dammers lijkt het seizoen er op te zitten. Hij werd met veel pijn van het veld gebracht. Wat er precies met de voet van de aanvoerder aan de hand is is op dit moment nog onduidelijk.

Bij Semedo is het waarschijnlijk de hamstring. Of hij inzetbaar is op 20 januari is nog in duidelijk. Voor Fortuna start dan de tweede helft van de competitie met een uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Fortuna kende een goede eerste helft van de competitie. De ploeg van René Eijer en Kevin Hofland heeft nu 20 punten en staat daarmee op een negende plaats in de Eredivisie.