Notoire inbreker opgepakt door wijkagent

20789 De politie heeft in de Brunssumse wijk Langeberg een notoire inbreker aangehouden. Dankzij een alerte buurtbewoonster werd de man op heterdaad betrapt.

De 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats teistert al maanden de wijk door in te breken in schuurtjes, garages en garageboxen. De buit bestond voornamelijk uit gereedschap en fietsen.

Dankzij een oproep via de buurtapp zag de vrouw een man die voldeed aan het signalement en waarschuwde vervolgens de politie. In een pand aan de Rumpenerstraat werd de man aangetroffen. Hij had één van de gestolen fietsen bij zich. In de badkamer van de woning werd nog een gestolen fiets aangetroffen.

De man die verdacht wordt van rond de dertig inbraken of pogingen daartoe is ingesloten en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019