Nog voor zomer duidelijkheid vergoeding mijnschade

24421 Nog voor de zomer moet er duidelijkheid komen voor Limburgers die mijnschade hebben gemeld. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Gedupeerden moeten voor 1 juli duidelijkheid krijgen en vervolgens daar waar toegekend zo snel mogelijk een financiële vergoeding. Een motie van SP-Kamerlid Sandra Bekerman vond donderdag gehoor bij het grootste deel van de Tweede Kamer. Ook minister Wiebel liet weten de motie te willen uitvoeren. Eerder had de minister van de VVD al toegezegd dat er een nieuw waarborgfonds komt. 

Voor een tweede motie van de SP in de kwestie mijnschade bleek minder draagvlak te zijn. De minister wil in hoger beroep gaan tegen de uitspraak over de verjaring van mijnschade. Volgens de rechter kan mijnschade ook meer dan 30 jaar later ontstaan. Daarom kan niet de sluitingsdag van de mijn genomen worden als start dag van de verjaringstermijn. De minister wil met het hoger beroep duidelijkheid krijgen voor de burger.

Dinsdag komen beide moties definitief in stemming bij de Tweede Kamer.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019