Nog ruim een ton subsidie voor cultuuronderwijs

28116

Schunck krijgt een eenmalige subsidie van bijna 115.000 euro. Hiermee kan het cultuuronderwijs een extra impuls krijgen.

Het geld wordt door het cultuurhuis gebruikt om aan te sluiten bij Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). Dat is een landelijk programma on kinderen op een laagdrempelige manier te helpen om talenten en vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen.

Volgens het landelijke programma is het belangrijk dat leerlingen van basisscholen regelmatig in aanraking komen met muziek, dans toneel en tekenen.

Schunk is een culturele instelling die onder andere de bibliotheken, Het Glaspaleis en de kunstcollectie van de gemeente Heerlen beheert. Daarvoor krijft de instelling jaarlijks al een subsidie van 6,9 miljoen euro.

Weerfoto januari

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019