Nieuwe getuige: Thijs Hermans sprak over 'iemand aan een mes rijgen'

29996

Op 22 juni heeft zich bij de politie in Den Haag een nieuwe getuige gemeld die beweert in oktober 2018 met de van drievoudige moord verdachte Thijs Hermans uit Brunssum gesproken te hebben. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) tijdens de derde zittingsdag in deze zaak voor de rechtbank in Maastricht laten weten.

De nieuwe getuige heeft tegenover de recherche verklaard dat Thijs Hermans in oktober 2018, een half jaar voor het plegen van de drie moorden dus, in een café in Den Haag tegen hem gezegd zou hebben "dat hij iemand weleens aan een mes zou willen rijgen". 

De rechter vroeg Hermans daarop of hij weleens in betreffende kroeg was geweest en of hij dit café kende. Thijs Hermans ontkent deze kroeg te kennen en er dus nooit te zijn geweest. "Ik heb ook nooit wat gezegd over het willen rijgen van iemand aan een mes", aldus Hermans.

Dinsdag zullen de officieren van justitie het requisitoir voordragen met bijbehorende strafeis tegen Thijs Hermans.  

weerfoto Juli

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019