Nieuwe aanpak lijkt vruchten af te werken

24671 De nieuwe aanpak van het Heëlesj Sjlagerkonkoer blijkt succesvol te zijn. Zaterdag strijden maar liefs 17 liedjes om de titel carnavalssjlager van Heerlen.

De organisatie is in handen van carnavalsvereniging De Winkbülle. De liedjeswedstrijd vond voorheen altijd plaats op 11 november, de start van het carnavalsseizoen. Daardoor deden de vorige keer maar 7 liedjes mee.

Door het evenement te verplaatsen naar januari hebben de schrijvers en muzikanten meer tijd om liedjes te bedenken en te produceren.

Ook nieuw is dat aansluitend aan het concours op het Pancratiusplein, de stadsprins van Heerlen wordt uitgeroepen. Het sjlagerkonkoer begint om 20.00 uur.