Nieuw knooppunt bussen in Brunssum wenselijk

27491

Om het busverkeer in Brunssum beter te regelen moet er een zogenaamde uitgebreidere hub komen. Op de Wilhelminastraat in Brunssum is nu al een knooppunt voor verschillende bussen, maar dat voldoet niet aan de toekomstwensen.

De gemeente Brunssum en vervoerder Arriva zijn met elkaar in gesprek om een beter knooppunt nabij het centrum van Brunssum te realiseren. Met betere busverbindingen en taxistandplaatsen in het centrum van de gemeente kan de verkeersdrukte door automobilisten worden verminderd en ook de toeloop richting het winkelcentrum kan daarmee een boost krijgen.

Bij het nieuwe knooppunt moet ook een fietsenstalling komen en kunnen mensen overstappen op andere vormen van vervoer zoals een taxi of een bestelbus. Een groot knooppunt ligt bijvoorbeeld al op de grens van Brunssum en Hoensbroek nabij zorgcentrum Emmastaete.

 

weerfoto november

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019