Negen miljoen kilowattuur aan stroom gestolen

25359

Het afgelopen jaar werd er in Limburg naar schatting zo'n 9 miljoen kilowattuur aan stroom illegaal afgetapt. Dat heeft netwerkbeheerder Enexis berekend. 

In de meeste gevallen werd de illegaal afgetapte stroom gebruikt voor hennepkwekerijen. In Zuid-Limburg werden 231 plantages opgeruimd waarbij de stroom afgetapt werd voor de belichting en afzuiging in de hennepplantages. Volgens de netwerkbeheerder waren de kwekerijen in Zuid-Limburg goed voor de diefstal van 6,1 miljoen kilowattuur.

Naast het mislopen van de inkomsten voor Enexis en de energiebelasting door de staat is het grootste probleem de gevaarlijke situatie die ontstaat door amateuristische installaties. Deze kunnen vervolgens voor kortsluiting en brand zorgen.

Landelijk wordt voor ongeveer 60 miljoen kiliwattuur aan stroom gestolen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019