Neerslagtekort nog niet voorbij

26125

Het is moeilijk voor te stellen met al die hoosbuien van de laatste tijd, maar er is nog altijd sprake van een neerslagtekort in Nederland.

Het is weliswaar minder droog dan vorig jaar, toch is er ook de afgelopen tijd minder regen gevallen dan normaal is voor deze tijd van het jaar. Ook kampen we nog steeds met de gevolgen van de extreem warme en droge zomer van 2018. Het grondwater staat op veel plaatsen nog steeds zeer laag.

Verwacht wordt dat het tekort de komende weken nog zal toenemen. Rijkswaterstaat heeft al maatregelen genomen om het waterpeil zo hoog mogelijk te houden.

Op dit moment is het peil van de grote rivieren hoog genoeg voor de scheepvaart. Vooral bij de tankstations in Duitsland waren eind vorig jaar de gevolgen van een te lage waterstand goed merkbaar, omdat ze niet meer bevoorraad konden worden.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019