NedCar zorgt voor stijgende verkoop BMW

23061 De verkoopcijfers van de Mini Countryman en de BMW X1 zijn gestegen met respectievelijk 39,8 en 11,8 procent. Beide auto's rollen bij VDL NedCar in Born van de band.

De countryman wordt alleen bij de autofabriek in Born gebouwd en er rolden het afgelopen jaar bijna 48.700 stuks van de band. De zo'n 153.000 BMW X1 werden in Born en Regensburg gefabriceerd. Vooral voor de X1 wil de Beierse autofabrikant de productie flink verhogen. 

Maar de autofabriek in Born moest echter nee verkopen omdat de fabriek in Born waarschijnlijk te maken krijgt met kortere werkdagen als gevolg van een nieuwe cao.

Hoewel de productieaantallen bij BMW zijn gestegen zag het bedrijf de winst wel dalen. Hogere brandstofkosten zijn de voornaamste reden van de winstdaling.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019