Natuur opknappen in Hellebroek

27889 De vrijwilligers van IVN Nuth en de buurtvereniging Hellebroek gaan aan de slag in de Hellebroeker Beemden bij Nuth. Een oude fruitwei en een hooiland worden onderhanden genomen.

De organisatie kan nog wat hulp gebruiken. Wie zaterdag ook de handen uit de mouwen wil steken is tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom.

Ook de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) werkt mee aan het herstellen van de open weiden en het terugbrengen van de fruitbomen. Sinds vorige eeuw zijn de weiden langzaam in bos veranderd. Hierdoor werden de fruitbomen verdrongen en namen bramenstruiken de overhand.

Nu gaan de vrijwilligers aan de slag met het rooien van de bomen en het verwijderen van de bramenstruiken. Daarnaast worden nieuwe hagen en fruitbomen aangeplant.

Meer informatie over de werkzaamheden is verkrijgbaar via [email protected]

Weerfoto januari