Mosquito in strijd tegen overlast hangjeugd

27834

De gemeente Brunssum gaat de overlast van hangjongeren in Treebeek terugdringen met een zogeheten mosquito. Dat apparaat verspreidt een hoog geluid dat voor ouderen niet meer hoorbaar is, maar het is onaangenaam voor de jongeren.

Eerder werd al een poort geplaatst om het Orionplein af te sluiten. Volgens omwonenden is daarmee de overlast al fors afgenomen. Deze maatregel is echter alleen in de avonduren mogelijk. Als het aan de bewoners ligt mag de poort ook eerder dan 22.00 uur dichtgaan. Bijvoorbeeld als de nabijgelegen supermarkt sluit. 

Om te voorkomen dat het probleem zich alleen maar verplaatst zijn het CMWW en de wijkmanager in gesprek met de jongeren om duidelijk te krijgen wat zij graag willen.

Bewoners van het Orionplein ondervinden al jaren hinder van de jeugd die met scooters en fietsen over het plein scheuren en ook de nodige rootzooi achterlaten.

 

Weerfoto januari

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019