Moord-Pongs: Nieuw sporenonderzoek NFI na adviezen studenten Universiteit

28648

In de zaak van de in juli 2004 vermoorde opticien Isabelle Pongs (foto) uit Landgraaf, zal het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nieuw sporenonderzoek gaan doen. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie van het coldcaseteam van de Limburgse politie die ZO-NWS heeft ingezien.

Het inschakelen van het NFI voor nieuw onderzoek door het coldcaseteam in de zaak-Pongs is een direct gevolg van het nauwkeurig bestuderen van het dossier over deze onopgeloste moord door studenten van de Universiteit Maastricht. Zij hebben het hele onderzoeksdossier vorig jaar met een frisse blik opnieuw bekeken en het coldcaseteam van de Limburgse politie in Stein hierna adviezen gegeven over aanknopingspunten. Een rechercheur heeft deze adviezen bekeken en daarover intern gerapporteerd, blijkt uit vertrouwelijke informatie die deze omroep heeft ingezien. 

Het coldcaseteam is 'nu aan het bekijken wanneer we de te onderzoeken sporen kunnen gaan inzetten bij het NFI', zo staat verder in de betreffende informatie van de Limburgse politie. Pieter Pongs, echtgenoot van de vermoorde Isabelle, geeft tegenover ZO-NWS aan op de hoogte te zijn gebracht door de leider van het coldcaseteam over de nieuwe ontwikkeling in deze onopgeloste zaak. "Dit vind ik interessant want het NFI zal onderzoek gaan doen naar sporen die er kennelijk zijn. Dit is een opening die na al die jaren misschien toch nog tot een oplossing in deze zaak kan leiden", aldus Pongs. 

Opticien Isabelle Pongs werd op 30 juli 2004 in het keukentje van haar brillenzaak aan de Streeperstraat in Landgraaf dood gevonden. Ze bleek door messteken om het leven te zijn gebracht. Twee mannen zijn in beeld geweest als verdachten, maar zij werden in april 2008 vrijgesproken door de rechtbank in Maastricht. Het Openbaar Ministerie (OM) ging tegen deze beslissing niet in beroep. 

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019