Mogelijk twee landelijke prijzen voor IBA Project

29983

Het Landgraafse IBA-project Ikgroenhet maakt kans op twee landelijke prijzen. Het IBA-project is genomineerd voor de Gouden Zwaluw en de Steenbreektrofee.

Beide landelijke prijzen worden uitgereikt om de aanleg van groen te stimuleren. Het project werd in 2014 ingediend bij IBA Parkstad en in 2017 werden de eerste wijken in de gemeente aangepakt. Sindsdien vonden er in het kader van het project in zes wijken in Landgraaf  speciale plantdagen plaats. Hierbij zijn in totaal 99 tuinen en 17 plekken in de openbare ruimte stenen en andere zogenaamde harde materialen verwijderd. Op bijna 3.000 vierkante meter zijn vervolgens 25.000 planten en 5.000 bloembollen in de grond geplaatst.

Naast het vergroenen van de omgeving zorgt het project er ook voor dat er nieuwe contacten ontstaan tussen bewoners die hun tuinen aan het beplanten zijn. Dat is volgens IBA Parkstad een mooi sociaal neveneffect.

De winnaar van de steenbreektrofee wordt 15 oktober bekend gemaakt. Het uitreiken van de Gouden Zwaluw is vanwege de coronacrisis verplaatst naar een later tijdstip. Aanvankelijk stond de uitreiking gepland voor 11 juni.

weerfoto juni

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019