mogelijk nieuw onderzoek Awacsoverlast

27530

Er komt volgend jaar mogelijk een onderzoek naar de milieueffecten van CO2- en stikstofuitstoot door de Awacsvliegtuigen. 

Daartoe hebben het CDA, de Vernieuwingsgroep, GroenLinks, de PvdA en D66 van Beekdaelen een motie ingediend. Die motie werd dinsdag tijdens de raadsvergadering aangenomen.

Het onderzoek kan volgens de indieners van de motie wellicht samen met Brunssum worden uitgevoerd. Naast bovengenoemde effecten zou het onderzoek ook gecombineerd kunnen worden met een gezondheidsonderzoek.

De raad in Beekdaelen wil wel eerst de kosten weten. Als het onderzoek er komt vraagt de raad het college de hogere overheden en de NAVO opmerkzaam te maken op de genoemde problematiek.

Het RIVM deed in 2014 al onderzoek naar de Awacsoverlast in de regio. De conclusie was toen dat bovengenoemde overlast maar beperkte gevolgen had voor de gezondheid.

Lees hier het bericht uit 2014: https://www.loo-tv.nl/content/rivm-gevolgen-awacs-overlast-beperkt

weerfoto november

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019