Mogelijk lawaaidemonstratie Stop Awacs

24988

Nu de juridische strijd tegen de Awacs gestreden is, proberen actiegroepen weer via de politiek iets te bereiken. Stop Awacs en Majority Perspective willen graag opnieuw een herriedemonstratie houden in Den Haag.

Hierbij zou het geluid van opstijgende Awacs te horen zijn. In 2012 wilden men ook al een dergelijke demenstratie houden, maar toen stak de rechter daar een stokje voor. Die vond dat meer dat 88 decibel voor teveel overlast ging zorgen.

Volgens de actiegroep werd vorige week maar weer eens duidelijk dat die regel niet op de omgeving van de Awacs-basis van toepassing is. De Raad van State besliste dat de minister het luchtruim niet kan sluiten voor Navo-vliegtuigen die veel meer dan 88 decibel produceren.

Het is aan de gemeente Den Haag om groen licht te geven voor de lawaaidemonstratie.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019