Mogelijk financiële problemen voor Parelloop

De Stichting Parelloop uit Brunssum dreigt in de financiële problemen te komen. Vanwege het Coronavirus werd het evenement op het laatste moment geannuleerd.

Daardoor zijn de nodige kosten gemaakt. Zo zijn startnummers en zo'n 3000 T-shirts bedrukt. Deze kunnen niet meer gebruikt worden omdat het jaartal 2020 vermeld wordt.

In een reactie aan 1Limburg laat Antoinette Stöcker weten dat nog niet duidelijk hoe hoog de schadepost voor de stichting zal zijn. Er komen gesprekken met sponsoren en subsidieverstrekkers. De Parelloop op een later tijdstip te houden is geen optie. Of er volgend jaar een nieuwe Parelloop gaat plaatsvinden is nog onduidelijk.

Ook enkele buitenlandse hardlopers die naar Brunssum waren afgereisd kwamen in de problemen. Zo mochten enkele Marokkaanse hardlopers hun land niet meer in. Anderen mochten alleen hun land in als zij 14 dagen in quarantaine gingen.

weerfoto maart