Minst lange wachttijden voor rijexamen

21781 In Limburg heeft het CBR de minste problemen met wachttijden voor het rijexamen. Dat heeft het instituut dat verantwoordelijk is voor de rijbewijzen in Nederland bekend gemaakt.

Wettelijk staat er een tijd van 7 weken tussen de aanvraag en het daadwerkelijke examen. In grote delen van het land duurt het langer voordat kandidaten kunnen afrijden. Weert is met een aanvraagtijd van minder dan twee weken één van de snelste locaties van Nederland. 

De langere wachttijden zijn terug te voeren op het toenemend aantal mensen dat een rijbewijs wil halen. Daarnaast vragen rijschoolhouders vaak te snel een examen aan. Hierdoor zakken meer mensen dan normaal.

Om de wachttijden te verkorten heeft het CBR gepensioneerde examinatoren gevraagd om tijdelijk terug te keren. Daarnaast zijn ook de eisen voor de opleiding tot examinator verlaagd.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019