Mike Schloesser schiet internationale wedstrijden digitaal

Handboogschutter Mike Schloesser uit Nuth speelt internationale wedstrijden vanuit eigen achtertuin.Schloesser nam deel aan de internationale competitie: de Lockdown Knockout 2020.

Voor deze coronaproof wedstrijden filmt de handboogschutter zijn schoten met een mobiele telefoon en een tablet. Hierdoor kunnen de wedstrijdleiding en de scheidsrechter op afstand het puntenverloop bekijken.

Schloesser won de eerste partij van de Kroaat Domagoj Buden, maar moest daarna buigen voor de Noor Anders Faugstad om een plek in de finale.

De trainingsuren zijn door het coronavirus afgenomen bij Schloesser. Alle wedstrijden zijn tot en met september afgelast. En waar de handboogschutter normaliter 4 a 5 uur dag traint, is dat nu nog maar een anderhalf uur 'of zelfs een dag niet', vertelt hij tegen NOS.

De coronawedstrijden bezorgen Schloesser veel motivatie. 'Ik heb er ook hard voor getraind. Ongeacht wat voor wedstrijd het is, je wilt niet verliezen.'

In totaal zijn er acht deelnemers bij de Lockdown Knockout. Wij drie opeenvolgende wedstrijden wint, mag zich de kampioen noemen.

Weerfoto mei