Mijnwater verwarmt bestaande woningen Wonen Zuid

30010

De flatwoningen aan de Tacitus-en Marcellusstraat in Heerlen worden vanaf woensdag verwarmd met mijnwaterenergie. Deze duurzame vorm van energie wordt gebruikt voor de verwarming van de woningen en het water.


Dit mijnwaterproject is een gemeenschappelijk initiatief van Wonen Zuid en Mijnwater B.V. Hierbij is niet alleen de factor duurzaamheid van belang, maar ook betaalbaarheid en comfort.

Na een renovatie zijn de appartementen goed geïsoleerd en daardoor zeer energiezuinig. De goed geïsoleerde appartementen hebben ieder een eigen energiemeter én een eigen thermostaat. Daardoor krijgen bewoners meer inzicht in hun eigen energieverbruik.

Voorheen werd uitsluitend de warmte uit het grondwater in de volgelopen mijngangen onder Heerlen gebruikt door Mijnwater B.V. Tegenwoordig gebruikt deze energieleverancier ook de restwarmte van omliggende bedrijven.
Voor de flats aan de Tacitus- en Marcellusstraat wordt onder meer gebruik gemaakt van de warmte die de koelingen van het datacentrum van APG produceren. De warmte wordt via het leidingennetwerk van Mijnwater (gewoon leidingwater) naar de woningen getransporteerd.

weerfoto Juli

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019