Middelbare scholen mogen fuseren

23820 Leeuwenborgh en Arcus mogen van de Minister van Onderwijs fuseren. De minister volgt daarmee het advies op van de Commissie Macrodoelmatigheid MBO.

De plannen van de twee middelbare opleidingsinstituten kunnen rekenen op een brede steun uit de regio en voldoen ook aan alle eisen. Volgens de besturen van de scholen kan er nu gewerkt worden aan de opbouw van een toekomstbestendige ROC die in deze regio een breed scala aan opleidingen kan verzorgen. 

De huidige locaties blijven zoveel mogelijk behouden en ook van gedwongen ontslagen is geen sprake. Het aanbod aan opleidingen wordt zelfs uitgebreid met specifieke opleidingen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De combinatie van krimp aan de ene kant en de aantrekkende economie zorgen ervoor dat de scholen in de regio Zuid-Limburg voor een grote uitdaging staan.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019