Mexicaan wil koempelmentaliteit terug

Donderdag was de nieuwe eigenaar van Roda JC, de Mexicaan Mauricio Carcia de la Vega, in het Parkstad Limburg Stadion. Hij had eerder al aangegeven dat hij binnenkort naar Kerkrade zou komen om kennis te maken met de club.

In een videoboodschap bij L1 laat de 51-jarige Mexicaan weten dat hij de koempelmentaliteit weer wil terugbrengen in de club. Daarnaast is hij dankbaar voor alle steun van de fans. "Samen gaan zij ervoor zorgen dat Roda terugkomt waar zij behoren", zegt De la Vega.

Dinsdag werd duidelijk dat hij de 79,8 procent van de aandelen in de Kerkraadse club overneemt van de Landgraafse zakenman Frits Schrouff. De KNVB moet deze overname officieel nog goedkeuren.

De la Vega bouwde zijn vermogen op met zijn bedrijf Iconstar. Dat bedrijf regelde concerten voor onder andere Pavarotti en Sir Elton John in Mexico. Daarnaast was het bedrijf ook actief in de voetbalwereld. Iconstar vertegenwoordigde onder andere diverse Mexicaanse internationals.

De reddingsactie van De la Vega bij het Spaanse Real Murcia ging echter helemaal verkeerd. Ook de Spaanse club verkeert in financiële problemen. Echter diverse richtingswijzingen van het bestuur en de strijd tussen diverse overnamekandidaten kwamen de club al helemaal niet ten goede. Spelers en personeel werden maanden lang niet betaald.

foto © ZO-NWS | Twitter Roda JC