Meer bijstandsgerechtigden aan het werk

23529 De innovatieve aanpak van de gemeente Brunssum om mensen aan een baan te helpen lijkt zijn vruchten af te werpen. In de afgelopen 2 jaar hebben 50 mensen een baan gevonden.

Het gaat hierbij om mensen die in de bijstand zitten en vanwege een beperking of een taalachterstand een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Volgens wethouder Janssen "bewijst de aanpak van de gemeente dat je met extra middelen ook deze mensen aan een baan kunt helpen."

In 2016 stelde de gemeenteraad een extra budget beschikbaar en daarmee werden diverse trajecten gestart waar in totaal 144 kandidaten aan deelnamen. Onlangs werd de 50e kandidaat aan een baan geholpen. Op dit moment zitten nog 21 mensen in een traject. De verwachting is dat ook van deze groep een deel zal uitstromen uit de bijstand.  

De gemeente Brunssum kent al jaren een daling van het aantal mensen in de bijstand. Dat in tegenstelling tot veel andere gemeenten in de regio. Ook landelijk gezien doet Brunssum het uitstekend. Op dit moment telt Brunssum een historisch laag aantal van 795 bijstandsgerechtigden.

 

23528 foto © LOO-tv | Emile Verhijden

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019