Medaillekansen voor Van Eijk op WK

26873

Stan van Eijk uit Schinveld neemt deze week deel aan het wereldkampioenschap voor tweespanrijders. Dat wordt gehouden in Drebkau in Duitsland.

Van Eijk weet dat als alles klopt hij kans heeft op een medaille, echter blijft hij nuchter. In een reactie aan L1 laat hij weten dat het niet alleen aan hem ligt. Het is een combinatie van de rijder, het materiaal en natuurlijk de paarden. De Nederlands kampioen staat derde op de wereldranglijst dus veel ogen zijn op van Eijk gericht.

De Schinveldenaar neemt samen met Eline Houterman deel aan het WK. Zij komen uit op de drie onderdelen dressuur, vaardigheid en marathon. Wie na de drie onderdelen de meenste punten heeft mag zich wereldkampioen noemen.

Voor de discipline dressuur heeft van Eijk een paard geleend van een collega. Op deze manier hoopt hij op meer punten voor zijn zwakste onderdeel. 

Loting moet uitwijzen op hij donderdag of vrijdag al aan de bak moet. Zondag moet de vaardigheidsproef voor de beslissing zorgen.

 

26874 foto © ZO-NWS | Stan van Eijk op het hoogste trapje tijdens het NK in Hulsberg 

weerfoto september

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019