Luc Winants geïnstalleerd in Venray

27821

Luc Winants (55) is dinsdag officieel geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Venray. Hij volgt Hans Gilissen op die vorig jaar aangaf te willen stoppen als burgemeester. 

In september koos de gemeenteraad voor de in Treebeek opgegroeide Luc Winants. Tijdens een speciale vergadering verrichtte gouverneur Theo Bovens de officiële installatie. Na het overhandigen van de burgemeestersketting en de hamer van de gemeenteraad was het de taak van de kersverse burgemeester om de vergadering te beëindigen.  

Winants was sinds 2013 burgemeester in Brunssum. Daar vertrok de CDA'er vanwege de integriteitskwestie rond Jo Palmen. De gemeenteraad liet de omstreden wethouder zitten en daarop diende Winants eind 2017 zijn ontslag in. Voordat Winants in Brunssum aantrad was hij wethouder in Maastricht. 

27822

27823

foto © ZO-NWS | Peel en Maas tv

Weerfoto januari

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019