Louis Cordewener viert 50-jarig jubileum

21808 Pastoor Louis Cordewener werd dit weekend in het zonnetje gezet wegens zijn 50-jarig priesterjubileum.

Na zijn priesterwijding in 1968 ging hij aan de slag als kapelaan in de parochie H. Hart van Jezus in Nieuwenhagerheide. In 1980 stuurde het bisdom hem naar H. Familieparochie in Brunssum om daar pastoor te worden.

Daar bleef hij tot 1992. Toen ging Louis Cordewener naar Voerendaal. In 2001 richtte hij zijn pijlen op Oirsbeek en Doenrade. Na een imposante loopbaan ging Louis Cordewener in 2012 met emeritaat.

Tijdens het 44-jarige priesterschap was hij niet alleen in de kerk te vinden. Voetbal was altijd een geliefd spelletje. Zo stond de geestelijke regelmatig op de doellijn.

Ook voor veel carnavalsvierders is hij geen onbekende. Zo nam hij deel aan carnavalsoptochten en was hij initiatiefnemer van veel carnavalsmissen.

Het jubileum werd zaterdag en zondag gevierd met Heilige Missen in respectievelijk Brunssum en Oirsbeek.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019