Lokale omroepen verder als ZO-NWS

24545

Streekomroep LOO-tv (Brunssum, Onderbanken, Schinnen) en Omroep Groot Nuth zijn gefuseerd. De nieuwe omroep gaat vanaf donderdag verder onder de zendernaam ZO-NWS.

Daarbij staan de letters ZO voor zuidoost, de regio in Zuid-Limburg waar de omroep zich op richt. De letters NWS verwijzen naar het 24/7 nieuwsaanbod. Naast nieuws is er ook aandacht voor onder meer cultuur en sport uit de streek.

ZO-nws is de publieke media-instelling voor de nieuwe gemeente Beekdaelen en Brunssum. Omdat er volgens de Mediawet in Beekdaelen maar één publieke media instelling kan zijn, lag een fusie voor de hand. Bovendien is landelijk afgesproken dat lokale omroepen in de regio samengaan en zogeheten streekomroepen vormen.

Sinds 1 september werden de programma's van Nuth al uitgezonden via de mediakanalen van LOO-tv. De afgelopen maanden is gewerkt aan een businessplan voor de nieuwe omroep en een geheel nieuwe vormgeving.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019