LIVE: uitspraak in drievoudige moordzaak Thijs Hermans

30376

De rechtbank in Maastricht doet donderdagmiddag uitspraak in de zaak van de van drievoudige moord verdachte Thijs Hermans (28) uit Brunssum. ZO-NWS volgt dit LIVE. Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg eiste eerder 24 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen hem. 

Volgens het OM is het wettig en overtuigend bewezen dat Brunssumer Hermans op 4 en 7 mei op de Brunssummerheide en in Den Haag in totaal drie willekeurige wandelaars met voorbedachte rade dood heeft gestoken. Dus is er sprake geweest van moord. Dit gebeurde met vele tientallen messteken. "Alledrie de slachtoffers zijn afgeslacht", zei het OM.

Thijs Hermans zou de moorden gepleegd hebben in een psychose. Het OM gelooft dat niet. "We weten niet of hij verschijnselen gesimuleerd heeft. Wel heeft hij geheugenverlies geveinsd."

Een van de twee officieren van justitie gaf enige tiid geleden tijdens het uren durende requisitoir in de rechtbank van Maastricht aan dat Hermans "opvallend veel liegt, of in ieder geval niet de waarheid spreekt". "Tegen onder andere politie en justitie, zijn advocaat en familie."

"Deskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben geconstateerd dat verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar was ten tijde van het plegen van de daden. Dat is een advies, alleen de rechtbank kan hierover een beslissing nemen. Wij vinden dat verdachte verminderd ontoerekeningsvatbaar was." 

Volgens het OM heeft Thijs Hermans bovendien middels het drugsgebruik "meegewerkt aan het bestaan en voortbestaan van de psychose".

ZO-NWS is donderdagmiddag LIVE bij de uitspraak in de Maastrichtse rechtbank. U kunt dit via Twitter, Facebook en de nieuwssite van deze omroep volgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

weerfoto Juli

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019